Розпочинаємо щорічну еколого-освітню акцію «ЗБЕРЕЖЕМО ПЕРВОЦВІТИ!»

Сьогодні, в перший день весни, відділ рекреації та екологічної освіти РЛП «Краматорський» традиційно розпочинає серію еколого-просвітницьких заходів, присвячених збереженню первоцвітів.

Ці ефемероїдні рослини дуже важливі для забезпечення екологічної рівноваги та збереження природи Донеччини. Саме вони радують нас яскравими кольорами одразу після сходу снігового покриву, а для комах та тварин, які залишають свої зимові сховища, перші рослини є джерелом живлення.

Проліска, брандушка, анемони, гіацинтик, конвалія, кремена, медунка, півники та безліч інших – справжня цінність нашого краю. Але, на жаль, деякі люди не цінують скарби природи та хижацькі знищують їх заради наживи, або навіть просто щоб декілька годин помилуватися прекрасними та водночас дуже крихкими квітками.

Тож, найперше завдання кожного, хто небайдужий до екологічного стану  Донеччини, запобігти знищенню безцінних видів, розповісти, які наслідки можуть чекати людство через недбалість, та навчити з повагою ставитися до рослинного світу.

Також не слід забувати, що за знищення та реалізацію первоцвітів на державному рівні передбачена адміністративна відповідальність.