15 квітня — День екологічних знань

Екологічні знання поєднують опанування теорією та здобуття практичних навичок. Такий симбіоз здатен корінним чином змінювати світогляд людини. Саме тому, у час постійних кліматичних змін, кожен з нас має володіти мінімальними екологічними знаннями, а екоосвіта повинна бути пріоритетним напрямом навчання і виховання з дитинства.

Поширення екологічних знань, дбайливе ставлення до навколишнього природного середовища, діяльність по формуванню екологічної культури населення  — це запорука безпечного майбутнього для всього людства. Саме про це щорічно нагадує 15 квітня — День екологічних знань.

Ця дата започаткована у 1992 році під час Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, коли обговорювались проблеми навколишнього середовища, та було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення для реалізації стратегії сталого розвитку людства. В Україні день екологічних знань відзначається з 1996 року за ініціативою громадських природоохоронних організацій.

Регіональний ландшафтний парк «Краматорський» кожного року проводить екологічні акції, такі як:

«Збережи ялинку»

«Нагодуй птахів узимку»

«Первоцвіти нашого краю»

«Гриби нашого краю»

«Небезпечні тварини нашого краю»

«Змії нашого краю»

«Червонокнижні ссавці нашого краю»

«Осінній кругообіг життя»

«Заповідними стежками нашого краю»

«Екологія нашого краю» та інші.

Працюючи над формуванням екологічної культур сьогодні, ми зберігаємо здоров’я людей та піклуємося про чисте довкілля нашої Планети в майбутньому!